Een spectaculaire en uitdagende sport waaraan jij ook mee kunt doen.
De leiding zorgt ervoor dat iedereen het op zijn eigen niveau kan leren. Je leert zwaaien aan de brug, springen over een kast of andere springtoestellen. Aan de rekstok leer je zwaaien en draaien om het rek. Spectaculair zijn de ringen, want je gaat vanuit een zwaai naar een krachtoefening in stilstand en is het de kunst om stil te blijven hangen.
Daarnaast leer je rollen, handstand en overslagen.
Alles wordt in stappen aangeleerd, zodat je iedere les iets kunt leren. Je begint bijvoorbeeld met rollen voorwaarts en als je dat goed kunt ga je op een verhoogd vlak rollen en ga je langzaam naar de eindvorm de salto.
Als je dat wilt kun je ook meedoen aan wedstrijden en dat kan op recreatie- of wedstrijdniveau. Voor het wedstrijdniveau wordt je door de leiding uitgekozen voor de selectiegroep en ga je wekelijks ook meer trainen.

De lessen
De lessen worden gegeven door gelicentieerde leiding met assistent leiding. Iedereen kan op zijn eigen niveau meedoen. De zaal staat vol met materialen, zodat er voldoende bewegingsplezier en intensiteit is. Je wordt uitgedaagd om te bewegen en dat is niet altijd met de standaardtoestellen.
Daarnaast wordt voor het leren van de basis gebruik gemaakt van het Gymmieturnen.

“In turnen kun je nu ook scoren”
Gymmieturnen is een methode om de jonge gymnasten te belonen voor de prestaties die ze leveren tijdens de gymnastiekles. Tijdens de gymles kunnen de kinderen door een oefening goed uit te voeren gymmies verdienen. Deze gymmies kunnen ze in de gymmiemap overzichtelijk opbergen en tevens aan het thuisfront, vriendjes en vriendinnetjes laten zien. In totaal zijn er 3 niveaus en ieder niveau heeft 30 oefeningen die van makkelijk naar moeilijk zijn opgebouwd en zijn evenzoveel gymmies te verdienen. Daarnaast is er na elke tiende Gymmie ook een bronzen, zilveren en gouden gymmie. Er wordt jaarlijks een toetsdag georganiseerd, zodat ouders kunnen zien hoe hun kind de Gymmies kan verdienen.
Het sporten voor kinderen wordt nog aantrekkelijker en spannender gemaakt. “Er valt immers iets te verdienen”.
Door dit systeem wordt de kwaliteit van de gymles verhoogd. Bij verhuizing zal het voor een gymnast makkelijker worden om bij de nieuwe vereniging in te stromen, omdat in geheel Nederland door de verenigingen die bij de KNGU zijn aangesloten volgens het zelfde systeem wordt geturnd.

Kleding
Wij adviseren om op blote voeten te turnen.
De turnpakjes van de Decathlon zijn praktisch en mooi.
Turnpakje+broekje is verplicht.

Waar en wanneer?
Dinsdag 16.30-18.00 in sporthal A gene bek

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via het Contacformulier.